Jde to: Samsung NOTE 8 včetně 2 SIM + 256GB microSD + KnowRoaming

Na druhý pokus se mi konečně podařilo zprovoznit na NOTE 8 dvojici SIM karet a současně 256GB na přídavné microSD. Jako perličku na dortu jsem přidal nálepku KnowRoaming, která slouží k levnějšímu roamingovému mobilnímu internetu (a údajně bezplatnému WhatsApp po takřka celém světě).

Zásuvný slot pak vypadá takto:

Přilepení nálepky KnowRoaming bylo jednoduché a postupoval jsem podle návodu. Tam žádná zrada není.
Horší to bylo u instalace druhé SIM. Tam bylo potřeba vzít microSD kartu a z obou stran obrousit smirkovým papírem.
Používám paměťovou kartu Samsung 256GB EVO+ . Jen co jsem ze strany kontaktů odstranil barevný nátěr, dostal jsem se na černý plast. Pak jsem se velmi brzo probrousil na „měděnou plochu“ karty, přes kterou jsem si nedovolil jít dál. Z druhé strany jsem brousil poměrně dlouho. Rovněž i zde jsem zabrousil barevný nátěr a srazil hranu dorazu microSD, pak už záleží na odvaze. Když jsem dobrousil, opravdu nechápu, kde tam samotný paměťový čip je.

SIM kartu je potřeba správně umístit. Před instalací jsem si na zásuvný slot naznačil jak je čip orientovaný (jeden pin je propojený s prostřední ploškou). Dále jsem si ještě na originálním nanoSIM naznačil, jak jsou umístěné oddělovací mezery mezi piny na SIM. Pak je potřeba odstranit samotný čip na SIM z podložního plastu. Lepidlo jde odlepit teplem. Někdo to dělá nad plamenem zapalovač, což nedoporučuji, protože při prvním pokusu jsem si „uškvařil SIM“ a musel jsem jí nechat vyměnit. Já to odlepoval nad horkovzdušnou pistolí. Osobně jsem jí nastavil na 100°C a odlepování trvalo něco kolem minuty. Pak už jen stačí trochu natřít stranu microSD karty lakem na nehty a na správné místo přilepit kontaktní plíšek SIM vteřinovým lepidlem.

Zásuvný slot jde do telefonu ztuha, ale podaří se to. Jako důkaz přiložím několik ukázek obrazovek.

Závěrem ještě poznámka ke KnowRoaming, které běží na první spuštění a rovněž přikládám snímky obrazovky.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »