AirWick blikající červená LED (rozšířeno)

AirWick s červenou LED

Vlastním automatický osvěžovač vzduchu AirWick a koupil jsem do něj novou náplň. Při prvním spuštění však přístroj náplň nechtěl přijmout a po zapnutí a prvním „cyklu osvěžení“ začne blikat červená LED.

Měl jsem za to, že by to mělo spolu fungovat…

Tato signalizace znamená, že přístroj náplň nerozpoznal a nebude jí využívat. Způsobuje to malý senzor, který je umístěn u rozprašovátka, který kontroluje dva černé proužky na spreji.

Senzor ve stroji

To mě naštvalo a našel jsem na internetu několik návodů, jak to obejít, aby vše fungovalo. Někteří to řeší převrtáváním sprejových hlav až po přerušením spoje senzoru. Já to vyřešil imitací dvou proužků na hlavičce spreje. Nejdřív jsem se to pokusil domalovat permanentním fixem, ale to nefungovalo, tak jsem vytvořil dva proužky z černé elektrikářské pásky pro izolaci kabelů a s tím už přístroj funguje skvěle :-D.

AirWick hlava nová | AirWick hlava originál(s proužky) | mnou upravená AirWick hlava

(rozšířeno) Drátový spoj místo barviček

Na Youtube jsem našel a ověřil ještě lepší možnost. Zařízení se musí otevřít a překonat „trojúhelníkovou“ hlavu šroubu (jde otevřít malým placatým šroubovákem).

Před otevřením
Po otevření

Pak už jen stačí demontovat malou destičku se senzorem a vodiče zapojené do hlavní desky upravit dle následujícího obrázku.

Úprava vodičů

Pak už jen zavřít a je možné použít libovolné náplně 😀

7 Komentářů

  1. Tyjo, děkuju moc 🙂 Rozhodla jsem se ze svého dočasného vězení udělat „svěží domov“ poté, co jsem tohoto strašáka našla ve skříni perfektně funkčního. Ovšem při výměně náplně za novou, navíc originální, mi to pořád blikalo, všelijak jsem nastavovala ten červenej věc, zkoušela vyměnit baterie a pořád to po jednom stříknutí blikalo…. chtěla jsem to vyhodit z okna a při svém současném nastavení, bych o to okno zaručeně přišla. Pak jsem objevila tento článek a jednoduše sundala kohoutek staré náplně a nasadila ho na tu novou a fakt to funguje 🙂 Zasr*** originální náplně. Děkuju, jdu rozbít něco jiného 🙂

  2. Taky originální náplňe nakoupené u různých řetězců a nefungují.. dva proužky fixem a bylo po problému ????

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »